Site Logotype

Veel gestelde vragen

Tandenbleeksalon TandFris reviews

Veel gestelde vragen over tanden bleken

Veel gestelde vragen over tanden bleken

 • Tanden bleken
 • Voorwaarden
 • Boeken en betalen
 • Tips

Bij tanden bleken denk je misschien aan hetzelfde principe als bij het blonderen van haren: een blekende stof die een wittere kleur creëert. Toch werkt het bleken van tanden anders. Bij tanden verwijderen we namelijk de vuile aanslag op tanden. Die vuile aanslag is een opstapeling van alles wat je eet, drinkt en rookt. Dat hecht zich aan je glazuur. Het glazuur bestaat namelijk uit talloze kleine tunneltjes en die zijn gevuld met vocht. Je kunt je voorstellen dat dat vocht vervuild raakt naarmate de tijd verstrijkt. Tanden bleken betekent dan ook eigenlijk: het vocht vervangen dat zich in de tunneltjes van je glazuur bevindt. Dat doen we door middel van een bleekgel en het gebruik van een UV lamp. Beide zorgen ervoor dat een groot deel van het vuile vocht uit de tunneltjes wordt verwijderd. Door de periode erna enkel wit voedsel en dranken te gebruiken, kan het vocht gevuld worden met schoon speeksel.

Een tandenbleekbehandeling bij TandFris begint natuurlijk met een welkom. We bekijken vervolgens wat de kleur van je tanden nu is, en vertellen we wat je kunt verwachten qua resultaat. Daarna leggen we uit hoe de behandeling eruit ziet:

 • Je krijgt van ons een mondspreider die je zelf mag indoen. Deze zorgt ervoor dat je tanden goed blootliggen. De mondspreider heb je de hele behandeling in, maar tussen het bleken en polijsten door mag je hem eruit halen om te spoelen. Het is soms even wennen, maar na een tijdje voel je niks meer van de mondspreider.
 • We beginnen met polijsten. Dit doen we van tevoren om overtollige plak op je tanden te verwijderen. Dit maakt het bleken wat makkelijker. 
 • Na het polijsten smeren we een activerende oplossing op je tanden die ervoor zorgt dat het bleken nog wat sneller verloopt en eventuele kleurverschillen helpt voorkomen. We geven je een beschermende balsem voor je lippen en een bril voor je ogen, en dan ga je 5 minuutjes onder de lamp.
 • De volgende stap is dat we de bleekgel aanbrengen. Daarna zetten we de lamp een kwartier aan. Deze stap doen we 3 keer. Tussen de sessies door laten we je even spoelen voordat we een nieuwe laag gel aanbrengen. 
 • Tot slot bekijken we samen het nieuwe resultaat. Ben je tevreden? Als je erg donkere tanden had kunnen we je adviseren binnen tien dagen nog een keer terug te komen. 

Na de behandeling mag je 4 uur lang niets eten, alleen water drinken. Op die manier kan je glazuur zich weer herstellen en vullen met schoon vocht. Na die 4 uur is het belangrijk dat je gedurende minimaal 24 uur enkel witte of heel lichtgekleurde dingen eet of drinkt. We geven je wat recepten mee!

Tanden bleken is veilig! Tenminste, zo lang je geen gebruik maakt van schadelijke stoffen in hoge concentraties. We kennen allemaal de extreem witte gebitten van Amerikaanse sterren én BN'ers. Een dergelijke spierwitte smile bereik je niet met natuurlijke middelen. Je zult dan met waterstofperoxide moeten werken. Regelmatig gebruik van hoge concentraties peroxide op je gebit kan je glazuur en zelfs je tandhals aantasten. Bij TandFris werken we daarom niet met schadelijke stoffen. Het is overigens ook niet toegestaan in de Europese Unie. Onze bleekgel bestaat uit natuurlijke stoffen, waarin onder andere glycerine en natriumbicarbonaat (je kent het wel: baksoda). Daarmee bereiken we prachtige effecten, zonder dat het schadelijk is voor je gebit en zonder dat je eruit ziet als Gerard Joling.

Tanden bleken is in principe volledig pijnloos. De bleekgel die wij gebruiken kun je veilig op elk type gebit smeren, en ook de lampen doen je geen pijn. In een zeldzaam geval kan de warmte van de lamp bij extreem gevoelige tanden een beetje irriteren, maar dat is meteen verholpen door de lamp iets verder weg te zetten. We houden je dus goed in de gaten, want pijn ervaren bij deze behandeling is absoluut onnodig! Mocht je toch iets voelen, maak je dan geen enkele zorgen. De pijn betekent niet dat er iets mis is. De pijn trekt bovendien snel weer weg.

Misschien heb je wel eens verhalen gehoord van mensen die zenuwpijn kregen van een tandenbleekbehandeling bij een andere salon. In principe is dit onmogelijk. Maar vergeet niet dat sommige salons de regels wel eens overtreden als het gaat over waterstofperoxide!

Gebruik van waterstofperoxide is niet toegestaan bij het tanden bleken door niet-tandartsen. Sinds 2012 heeft de EU deze maatregel opgelegd nadat er veel problemen met het gebruik ervan de kop opstaken in verschillende landen. Bij TandFris gebruiken wij op geen enkele manier waterstofperoxide. In plaats daarvan hebben we gekozen voor een natuurlijke bleekgel die hoofzakelijk uit glycerine en baksoda bestaat. In combinatie met de warmtelamp levert dit uitstekende resultaten op voor een mooi, natuurlijk wit gebit.

Jazeker! Hoewel facings en kunsttanden van composiet een andere samenstelling hebben als een gewone tand, gaat hetzelfde principe op: door middel van polijsten, de tandenbleekgel en de warmtelamp verwijderen we alle aanslag van de afgelopen tijd. 

Dat betekent dat we in de meeste gevallen binnen één behandeling jouw composiet tanden weer naar hun oorspronkelijke kleur hebben gebracht. Let op: we kunnen nooit lichter bleken dan de kleur waarin jou composiet ooit is gemaakt. Houd daar rekening mee.

Bent u al wat ouder? Ook dan kunnen wij u goed helpen. Uw tandhals wordt in de loop der jaren steeds donkerder. Dit schijnt door het dunner wordende glazuur heen en maakt uw gebit grijsbruin. Toch kan een behandeling van het glazuur goed helpen. Door de vuilwaas van uw glazuur te bleken bereiken we dat uw tanden weer een iets lichtere tint krijgen. We polijsten uw gebit lichtjes, en uw gebit ziet er naderhand weer fris uit en voelt ook zo!

Bent u in een ver verleden al eens eerder gebleekt? In dat geval zult u zien dat we met een bleekbehandeling een nog beter resultaat kunnen behalen.

Iedereen kan zijn tanden laten bleken bij TandFris! Dat wil zeggen: we behandelen iedereen die regelmatig naar de tandarts gaat en op moment van bleken geen gaatjes of andere issues in het gebit heeft. Lees hier welke voorwaarden we stellen en wees je daarvan bewust. Dit vragen we omdat we willen voorkomen dat je gevoeligheid of problemen tijdens de behandeling ervaart door een blootliggende wortel, een ontsteking of een bloeding.

Iedereen vanaf 16 jaar kan zijn tanden veilig laten bleken bij TandFris. Ook voor kinderen kan tanden bleken namelijk geen kwaad, al zijn wij van mening dat kinderen die regelmatig poetsen en naar de tandarts gaan, geen behandeling nodig hebben. Bent u al wat ouder? Geen probleem, ook dan kunnen wij u goed helpen. Hoewel de tandhals in de loop der jaren steeds donkerder wordt en door het glazuur heen schijnt, kan een behandeling van het glazuur u weer een fris en helder gebit opleveren.

Voorwaarde om je tanden te laten bleken is dat je gebit goed onderhouden is en dat je geen gaatjes of andere problemen hebt. Is het lange geleden dat je bij de tandarts was? Maak dan eerst die afspraak, en boek daarna meteen een bleekbehandeling bij ons. Als herboren!;)

Heb je een gaatje? Of ervaar je pijn in je gebit? Heb je last van kou of warmte op je tanden? Dit zijn factoren waarvan wij zeggen: wees voorzichtig met tanden bleken. Hoewel tanden bleken bij TandFris veilig en natuurlijk is, willen we voorkomen dat je pijn krijgt tijdens of na de behandeling. Laat je gebit dus eerst nakijken door een tandarts of mondhygiënist.

Als je bij ons je tanden laat bleken, zorg dan dat je genoeg gegeten hebt van tevoren. Je mag namelijk na de behandeling gedurende 4 uur lang even niets eten. Het kan slim zijn om geen zure voedingsmiddelen te nemen vlak voor de behandeling. Dat maakt je glazuur namelijk zacht. O ja, en poets je tanden voor de afspraak!
Kom je meteen van je werk of geen tijd gehad om te poetsen? Geen zorgen, wij hebben natuurlijk ook een setje voor je!

Na de behandeling gelden de volgende eisen om de behandeling zo effectief mogelijk te laten zijn:

 • eerste 4 uur niets eten en drinken (water altijd oké, veel water ook;)
 • gedurende 24 uur geen gekleurde voedingsstoffen gebruiken

4 Uur na de behandeling mag je dus weer wat eten en drinken, maar dus géén koffie, thee, spinazie, ontbijtkoek of wat dan ook. Beperk je tot wit eten en drinken! In de salon krijg je van ons wat makkelijke recepten mee.

De kleine lettertjes die iedereen haat, en wij ook: risico's en aansprakelijkheid. Hoewel wij je durven te verzekeren dat er niets mis kan gaan, moeten we je er toch op wijzen dat je je tanden op eigen risico laat bleken. Wij kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade. Maar maak je geen zorgen. Je bent bij ons in goede handen. We werken met natuurlijke producten, we gebruiken de beste en meest veilige bleeklampen die er zijn en we voeren geen handelingen uit die we niet zouden mogen uitvoeren. Bovendien baseren we onze adviezen en tips op wetenschappelijke gronden.

Voor een zo goed mogelijk en duurzaam resultaat: ofwel: witte tanden het hele jaar door, adviseren wij om ongeveer elk kwartaal á half jaar terug te komen voor een behandeling. Tussendoor kunnen we de eerste vuilwaas met een OpFrisbeurt verwijderen, dan weet je zeker dat je altijd fris rondloopt.

Sowieso hangt de witheid van je gebit af van jouw eigen leefgewoonten. Niet-rokers en spaarzame koffiedrinkers winnen het natuurlijk meteen.

Maar vergeet niet dat ook genen een rol spelen in de kleur van je gebit. Je tandbeenkleur is genetisch bepaald, dus voor de een zijn witte tanden vanzelfsprekender dan voor de ander.

Ben je nog nooit gebleekt? Kies dan voor de Super Fris behandeling. Met de SuperFris behandeling heeft de bleekgel optimaal de tijd om in te trekken waardoor het resultaat witter en duurzamer is dan bij de andere behandelingen. Liever een iets kortere behandeling? Kies dan voor onze StartFrisbehandeling. Ook hiermee bereiken we doorgaans een prachtig resultaat. De SnelFris behandeling is een leuke behandeling voor als je niet al teveel tijd hebt en toch fris de deur uit wilt stappen. Tot slot is er de Opfrisbeurt, voornamelijk geschikt als je recentelijk gebleekt bent en graag nóg iets lichter wilt.

Bekijk hier onze behandelingen

Je kunt meteen online een afspraak maken. Kies je behandeling, geef aan op welke dag, of dagen daarna, je beschikbaar bent, en kies vervolgens een tijdstip dat bij jou past. Daarna vul je je gegevens in (vergeet je verjaardag niet;) en rond je je boeking af door te betalen met iDEAL. Je kunt ook voor de optie betalen in de salon kiezen.

Liever niet online een afspraak maken? Bel of WhatsApp ons dan via 023-2078100.

Boek je online? Dan kun je meteen afrekenen met iDEAL. Betaal je liever in de salon? Dat kan ook. Je kunt bij ons betalen via een QR code van onze BUNQ-bank. Het handigste is als de camera van jouw telefoon een QR code kan scannen. Heb je een app van jouw bank? Dan zit daar meestal ook een scanner in. Mocht dit allemaal lastig zijn, dan kunnen we je een betaallink via sms sturen.

Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Jazeker! Bij TandFris doen we regelmatig aan leuke kortingsacties. Hou onze website en socials goed in de gaten en schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief. 

Kortingscodes kun je invoeren in de laatste stap van het boekingsproces via de website. Maak je een telefonische afspraak? Als je ons de code geeft, zorgen wij dat de korting wordt doorgevoerd.

Witte tanden behouden? Dan is je lifestyle heel belangrijk. Eerst even de clichés. Poets twee keer per dag, niet meteen na een maaltijd of zure drank, want dan poest je je glazuur weg, Ook heel belangrijk: gebruik een keer per dag een tandenstoker, bij voorkeur een houten stoker en wees niet te voorzichtig ermee. Tandenstoken houdt tandsteen en problemen op afstand. 

Verder: wees zuinig met heftige kleurstoffen, en dan bedoelen we dus ook de kleurstoffen die moeder natuur ons te bieden heeft: rode wijn, bosbessen, biet, maar ook: sojasaus, koffie, zwarte thee etc. Spoelen na afloop kan helpen.

De sleutel is: zorgen dat jouw speeksel de zuurgraad in je gebit op gezond peil houdt. De mate waarin jouw speeksel dit kan, is deels genetisch bepaald, maar kun je ook beïnvloeden door dingen te eten en te drinken die je speekselaanmaak bevorderen. Een ordinair kauwgummetje bijvoorbeeld, met xylitol: een bewezen witmaker. 

Oh, en eet voedingsmiddelen die de tandplak op natuurlijke wijze verwijderen of je tanden witter maken: wortels, harde appels. En zelfs aardbeien doen the trick!

In de salon geven we je nog meer tips. Bovendien mag je ons alles vragen!

tandenbleeksalon TandFris Heemstede

Vragen?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over onze behandelingen? Neem dan contact met ons op. De snelste manier is via WhatsApp!

Volg ons op social

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en aanbiedingen

Volg ons in je inbox

Meld je aan en ontvang exclusieve tips en kortingen per mail

[mailpoet_form id="2"]