Site Logotype

Waarom je tanden laten bleken?

Je tanden aflakken met Tipp-Ex, laten afslijpen voor facings of de hele handel eruit laten trekken voor een kunstgebit? Gele tanden zijn misschien niet prettig, maar zulke drastische maatregelen zijn echt niet nodig!
De oplossing is een stuk eenvoudiger en veiliger: je tanden laten bleken bij een bleeksalon.
waarom tanden laten bleken

Witte tanden: duidelijk niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Sommige mensen hebben van die jaloersmakend witte tanden, die zien er gewoon altijd fris en stralend uit. Maar kijk je zelf in de spiegel, dan denk je: dit is niet wit. Dit is grauw. Mijn gebit maakt dat ik er oud en onverzorgd uit zie.

waarom tanden laten bleken

Herken ken je dit:

  • Je hebt een functie waarbij je veel aan het woord bent, maar je bent je maar al te vaak bewust van je niet zo witte tanden;
  • Je nieuwe liefje nodigt je uit voor een boottochtje maar jij durft in dat felle daglicht nauwelijks te lachen;
  • Het is Kerst, je haar zit goed, je pak zit als gegoten en je make-up is om door een ringetje te halen. Maar, oh, die gele tanden. Wat een mismatch!

Lijkt het je niet heerlijk zijn om vrijuit te kunnen lachen? In de spiegel een fris gebit te zien stralen? Gelukkig hebben wij de oplossing voor je. En die is net zo makkelijk (en eigenlijk net zo ontspannend) als je haar laten knippen bij de kapper: je tanden laten bleken.

Waarom je tanden laten bleken?

Niet iedereen denkt bij witte tanden meteen aan de tandenbleeksalon. Een deel van de mensen weet niet eens van het bestaan van tandenbleek salons af. Een ander deel denkt bij tanden bleken meteen aan extreem duur of extreem slecht. (In sommige gevallen waar!) Je hebt ze ook die liever thuis aan de slag gaan met tiktokmengseltjes en instagramtips – iets wat regelmatig fout gaat of in het gunstigste geval geen witte tanden oplevert. En tot slot zijn er nog de fanatiekelingen die liever hun eigen tanden laten afzagen in Turkije voor een paar ijswitte facings (en daar later spijt van krijgen). 

Waarom tanden laten bleken

Tanden laten bleken in de salon

Kortom: een hoop mensen beseft niet hoe makkelijk, veilig en betaalbaar tanden bleken is. Tanden bleken bij een professional raakt gelukkig steeds meer ingeburgerd. En dat is maar goed ook, want om witte tanden te krijgen hoef je niet zelf te gaan rommelen of je gebit in haaienpuntjes te laten zagen. Toch vraag jij je misschien af of tanden bleken veilig is. Dan kunnen we je meteen geruststellen. Bij TandFris lopen jij en je tanden geen enkel risico. Waarom? Omdat wij op natuurlijke wijze bleken. 

Wat betekent dat, natuurlijk bleken?

Dat betekent dat we geen schadelijke stoffen gebruiken, zoals waterstofperoxide. In plaats daarvan gebruiken we een bleekgel op basis van aloë vera, baksoda, granaatappelpitolie en kamille. De bleeklampen die we daarbij gebruiken behoren tot de beste uit het segment en behouden een constante, veilige temperatuur. We laten je gebit en je glazuur dus heel. We gaan bovendien zorgvuldig te werk en doen je absoluut geen pijn. 

Natuurlijk wit!

Natuurlijk betekent nog iets: we gaan voor natuurlijk wit. We meten je geen Hollywood smile aan. Want op een paar bevolkingsgroepen na heeft geen enkel mens van nature dat soort hagelwitte tanden. Het is ook niet mogelijk om lichtgevend witte tanden te creëren zonder vals te spelen met schadelijke stoffen of neptanden. En dat moet je ook niet willen. Want natuurlijk wit staat het beste.

Tanden laten bleken - verberg je gebit niet!

Lach,
het is gezond

Ga je je tanden nog langer verbergen? Of wil je de wereld nu wel eens tegemoet kunnen lachen zonder je zorgen te hoeven maken over de kleur van je gebit? Maak dan snel eens een afspraak bij TandFris. We bleken jouw tanden op een natuurlijke en veilige manier naar een mooi, wit resultaat.

Tanden laten bleken - lach

Kan iedereen z'n tanden laten bleken?

Yes! Iedere volwassene kan zijn tanden bij een bleeksalon laten bleken. De vraag is alleen: moet je je tanden willen laten bleken bij iedere tandenbleeksalon? Want een hoop tandenbleeksalons nemen het niet zo nauw met de regels. Ze gebruiken soms middelen die niet zo goed voor je tanden kunnen zijn, of gebruiken goedkope bleeklampen die niet efficiënt zijn of fluctueren in temperatuur.

Bij de tandarts of in de salon?

Goeie vraag: wij zeggen natuurlijk meteen: in de salon! Maar bij de tandarts ben je natuurlijk ook goed af. Een tandarts is bevoegd om waterstofperoxide te gebruiken, een middel dat kan helpen het bleekproces te versnellen. Maar als je erg gevoelige tanden hebt, dan kan dat pijn doen aan je zenuwen. Bovendien is er nog steeds geen sluitend onderzoek dat bewijst dat regelmatig gebruik van waterstofperoxide op je glazuur niet schadelijk is. Tot slot is er nog het kostenplaatje: tanden bleken bij de tandarts is flink veel duurder dan tanden bleken bij TandFris. 

Thuis tanden bleken, is dat nog wat?

Blijf er van weg! Er komen steeds meer berichten naar buiten van mensen die eigenhandig hun tandvlees of glazuur verprutsten door er hun zelfgeknutselde bleektechnieken op los te laten. Vooral op TikTok doen er nogal wat filmpjes de ronde met allerhande tips, maar laat je niet gek maken! Want dat glazuur, dat komt nooit meer terug. Overigens kun je ook bij de tandarts bleekbitjes laten maken. Die doe je in de nacht of overdag in. Sommige mensen hebben er goede ervaringen mee, maar wat wij vaak horen, is dat het niet prettig is en veel tijd kost. Bovendien vragen wij ons af hoe gezond het is om de hele nacht een bitje met waterstofperoxide in te houden.

Waarom TandFris?

TandFris is je nieuwe adresje in Heemstede. Bij TandFris leun je lekker achterover terwijl wij je tanden weer mooi wit maken. Dat doen we veilig, natuurlijk, snel – en het is nog betaalbaar ook.

Waarom tanden laten bleken bij TandFris